11 Ağustos 2011 Perşembe

Reg Uzantılı Dosyayı Bat Uzantılı Dosyaya Çevirme Programı

Arkadaşlar, bu yazımda size küçük ama kullanışlı bir programı tanıtacağım.Adından da belli olduğu gibi program reg dosyalarını bat dosyalarına çevirmeye yarıyor.Programı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Dosya:
İndirmek İçin Tıkla!
Rar Pass:
bilgisayarduragi.blogspot.com
Kullanımı:
Program Portable bir program olduğundan kurulum gerekmez.Aslında programın bir arayüzü de mevcut değil.Yapacağımız tek işlem .reg uzantılı dosyamızı programı indirdiğimiz klasöre atmak ve programı çalıştırmak.Ardından o klasörde Converted.bat adında bir dosya oluşacak ve bat dosyamızı elde etmiş olacağız.
Program Hatasını Düzeltme
Programda tespit etmiş olduğum bir hatanın düzeltmesini de sizlerle paylaşayım.Programda bat dosyamız oluştuktan sonra sağ tıklayarak Düzenle komutu veriyoruz ve aşağıdaki belirttiğim yazı kısmını temizliyoruz.

Programın oluşturduğu örnek bir komut;
REG ADD "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\USBSTOR]  set key=]=" /f
REG ADD "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\USBSTOR]  set key=]=" /v "Start" /t REG_DWORD /d "3" /f

 Ancak olması gereken komut şudur;
REG ADD "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\USBSTOR" /f
REG ADD "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\USBSTOR" /v "Start" /t REG_DWORD /d "3" /f
Kısaca belirtmek gerekirse yaptığımız işlem programın henüz belirleyemediğim bir nedenden dolayı yaptığı dosyada komut verilecek dizin yoluna "]  set key=]=" yazısı eklemesinden dolayıdır.Bu satırdaki yanlışlıkları düzelttikten sonra belgeyi kaydedelim ve istersek çalışıp çalışmadığını kontrol edebiliriz.Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder